Osnovna delatnost ABC Srbija je nezavisni odit (verifikacija, revizija) tiraža štampanih medija i posećenosti internet sajtova iz Srbije, u skladu sa standardima i smernicama International Federation of Audit Bureaux of Circulations (www.ifabc.org).

Svi dobijeni podaci se objavljuju putem servisa na sajtu www.abcsrbija.com, a izdaju se i standardizovani izveštajI (sertifikati) za određeni vremenski period, u papirnoj i elektronskoj formi, radi utvrđivanja oglasnih potencijala medija. Podaci se objavljuju bez komentara. Na taj način se obezbeđuje transparentnost poslovanja štampanih i online medija, odnosno podržava razvoj i nesmetano funkcionisanje tržišta medijskog prostora.

Delatnost ABC Srbija, kao jedine organizacije ovog tipa u Srbiji, je od koristi izdavačima (uključujući i vlasnike sajtova), oglašivačima, agencijama i svim drugim učesnicima u marketinškoj industriji.

ABC Srbija je zadužena i da među izdavačima, oglašivačima, agencijama i drugim pripadnicima marketinške industrije u Srbiji i regionu afirmiše sve koristi koje proističu iz nezavisnog i verodostojnog utvrđivanja stvarnog tiraža štampanih medija i elektronskih izdanja, kao i da promoviše i afirmiše svoje članove i njihove rezultate.