ABC Srbija - Newsletter No. 52

U ovom izdanju - 23/02/2011
• Svetski autoriteti u Beogradu
• Povećanje efikasnosti marketinga
• Web odit – dodatni prikaz

• Odit broja posetilaca na događajima
• Baze u pripremi
• Renesansa magazina u Velikoj Britaniji

• Raste tiraž BBC magazina

• Rekordni tiraž Ekonomista
Svetski autoriteti u Beogradu

Prvi regionalni New Media Expo, organizuju ABC Srbija i Business Dialogue u beogradskom hotelu Continental 30. juna i 1. jula.

New Media Expo je namenjen profesionalcima iz oblasti tradicionalnih i novih medija, marketinga, komunikacija i IT-a. Predavanja će održati neki od najvećih svetskih autoriteta za poslovanje u ovim oblastima, poput Stiva Hermana, glavnog urednika BBC Online News, ili Dejvida Bruera, pokretača BBC Online News i kasnije CNN.com za region Evrope, Azije i Bliskog Istoka.

Ni lokalno znanje i iskustvo neće biti zaobiđeno, već će ga preneti stručnjaci poput Dejana Restaka, prvog čoveka kompanije Vibe Networks i ranijeg dugogodišnjeg direktora sajta B92, koji će govoriti na temu „Dizajniranje servisa – Customer Development“.

O novim poljima marketinga govoriće Tal Navarro („Mitologija društvenih mreža“), poznata blogerka i rukovodilac društvenih medija u Grey Izrael.

Pored konferencijskog dela, New Media Expo sadrži sajamski deo, Meeting Point, VIP Salon, kao i prostor u kome će kompanije moći da predstave svoje nove projekte, proizvode i usluge.

Posebna atrakcija će biti i muzejska postavka, sa tehnološkim eksponatima koje smo ostavili iza sebe na putu razvoja „novih medija“ (pozivamo Vas da se javite ukoliko posedujete eksponate zanimljive za učesnike NME).

U toku je selekcija i pregovori za definisanje konačne liste gostiju, govornika i predavača iz Velike Britanije, SAD i drugih zemalja, o čemu ćete biti blagovremeno obaveštavani.

Broj učesnika na ABC skupovima je uvek ograničen. Kompanije koje su zainteresovane za bilo koji segment New Media Expo treba da kontaktiraju ABC Srbija (m.kovacevic@abcsrbija.com).

Povećanje efikasnosti marketinga

Ukoliko smatrate da se novac Vaše kompanije ili agencije namenjen oglašavanju neracioanlno troši, ABC Srbija Vas da poziva da se obratite sa zahtevom za organizovanje stručne prezentacije ABCS baza podataka na office@abcsrbija.com. Tokom ove prezentacije, zaposleni u marketinškim timovima će dobiti osnovna saznanja o načinu merenja i vrednovanja oglasnih potencijala print i online medija u Srbiji, odnosno mogućnostima podizanja efikasnosti oglašavanja na znatno viši nivo.

Web odit – dodatni prikaz

Pored sajtova čiji je prikaz omogućen u centralnoj aplikaciji, tokom rada na povećanju njenog kapaciteta, informacije o posećenosti sajtova merenih putem dodatnih servera će privremeno biti dostupne na adresi www.abcsrbija.com/app.

Za pristup podacima svi članovi mogu da koriste svoje korisničko ime i šifru, a za eventualna pitanja vam stojimo na raspolaganju putem telefona 011/26 44 700.
Odit broja posetilaca na događajima
Event odit, servis koji je ABC Srbija upravo pokrenula, u skladu sa međunarodno utvrđenim kriterijumima, pruža priliku organizatorima kulturnih, političkih, sportskih i drugih dešavanja da obezbede sertifikate posećenosti i oglasnih potencijala manifestacija koje pripremaju. Na taj način, povezivanje sa oglašivačima će proteći u atmosferi poverenja i obostrano korisne saradnje.
Baze u pripremi

Besplatni Katalog štampanih medija (www.abcsrbija.com/katalog) omogućava pronalaženje osnovnih podataka o svim štampanim izdanjima u Srbiji, a uskoro će mu se pridružiti veliki broj baza iz ostalih poslovnih delatnosti, na sajtu www.database.rs. Dnevno ažurirani podaci, podeljeni po delatnostima, sektorima, zemljama porekla kompanija... su namenjeni svima koji žele da se na najefikasniji i najbrži način povežu sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Renesansa magazina u Velikoj Britaniji

Potražnja za magazinima na britanskom ostrvu raste, objavio je sredinom februara ABC Velike Britanije. Porast tiraža u periodu jul-decembar 2010. godine iznosi četiri odsto u odnosu na isti period 2009. godine, odnosno 3,3% u poređenju sa prvih šest meseci 2010.

Dok su, gledano u poređenju godina-na-godinu, ženski magazini povećali ukupnu prodaju za 9,2%, izdanja posvećena kulinarstvu i kuhinji su zabeležila rast od čak 36%. Lifestyle i modni magazini su se prodali u 6,7% više primeraka, dok je tržište TV vodiča poraslo za 0,4%.
Raste tiraž BBC magazina

Po najnovijim podacima ABC Velike Britanije, naslovi u izdanju BBC-a zabeležili su porast tiraža od 5,5% tokom poslednjih šest meseci 2010. godine, u poređenju sa prvom polovinom godine. Istovremeno, dostignut je rekordan broj od 904.867 pretplatnika, što je BBC Magazines učvrstilo na poziciji izdavača sa najvećim brojem pretplatnika u Velikoj Britaniji.

Najimpresivniji porast tiraža postigao je magazin Lonely Planet (33,4%), koji je sa prosečno prodatih 60.106 primeraka najprodavaniji magazin o putovanjima u Velikoj Britaniji. Vodeću poziciju u svom tržišnom segmentu zadržao je i magazin Radio Times, sa porastom od 1,4%, odnosno 960.839 prodatih primeraka.

Slične pozitivne rezultate su ostvarili i preostali naslovi – Good Food, Top Gear, BBC History...
Rekordni tiraž Ekonomista

Britanski nedeljnik Ekonomist je dostigao najveći tiraž u svojoj 167-godišnjoj istoriji tokom poslednjih šest meseci prošle godine. Po izveštaju ABC Velike Britanije, nedeljni tiraž je zabeležio rast od 7,7% u odnosu na prethodnih šest meseci, odnosno 11.1% u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši prosek od 210.204 prodata primerka.

Tiraž Ekonomista je porastao i globalno, sa vodećom pozicijom tržišta SAD, gde se ovaj naslov prosečno prodaje u preko 800.000 primeraka.
Novi muški magazin

The News of the World pokrenuće u martu novi magazin za muškarce. Novi magazin obogaćivaće vikend sadržaj lista zajedno sa postojećim „glossy“ magazinom „Fabulous“. Naziv novog magazina je za sada nepoznat, ali se zna da će za početak biti štampan na obimu od 56 stranica. Zna se, takođe, da će se prvi broj magazina pojaviti 6. marta praćen TV i radio oglasnom kampanjom, ali se još ne zna da li je reč o mesečniku ili će imati drugačiji tempo izlaženja.  Sadržaj magazina je posvećen svemu onome što bi moglo da interesuje muškarce.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATIONS SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija, Phone (+381 11) 26 44 700,
e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com, Link za odjavu sa liste
Copyright © ABC Srbija, 2011. - ABC Newsletter br.52 je poslat na 3758 adresa