ABC Srbija - Newsletter No. 50

U ovom izdanju - 26/01/2011
• Ponovo dostupni tiraži Kurira i Stila
• Podravka u ABC Srbija
• Infostud u ABC Srbija

• Kontakt prijavljen za odit
• Novi ABC servis
• Godišnji skup u Asocijaciji medija

• Završena revizija Kataloga

• Kreće database.rs

Jubilarni Newsletter
Pred Vama je 50. izdanje elektronskog Newsletter-a ABC Srbija, koji će i ubuduće nastaviti da redovno, svake druge srede, donosi najnovije informacije iz sveta štampanih i elektronskih medija, u Srbiji i globalno. Pozivamo Vas da nas pratite i dalje, a sve sugestije vezane za rad ABC Srbija možete da pošaljete na adresu office@abcsrbija.com.

Pozivamo Vas da nam šaljete svoje stavove, mišljenja, predloge i reakcije vezane za unapređenje medijskog sektora u Srbiji, koji ce biti objavljeni u prvom sledećem broju newsletter-a, ali i na našem sajtu www.abcsrbija.com. Autori objavjenih priloga dobijaju besplatnu kotizaciju za prvi sledeći seminar/konferenciju koju organizuje ABC Srbija.

Ponovo dostupni tiraži Kurira i Stila

Nakon okončanja inicijalne revizije, u print odit aplikaciji na našem sajtu (www.abcsrbija.com/portal) su dostupni podaci o prodaji dnevnog naslova Kurir i nedeljnika Stil. Izveštaji za ova izdanja će ubuduće biti postavljani po redovnoj, mesečnoj dinamici.

Podravka u ABC Srbija

Kompanija Podravka je postala član ABC Srbija. Osnovne delatnosti  Podravke su prehrana, pića i farmaceutika, a u prehrambenoj industriji se  ubraja u vodeće kompanije u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Evropi.
Njene fabrike i predstavništva su locirane u 17 zemalja na tri kontinenta: Evropi, Australiji i Americi.

Infostud u ABC Srbija

Kompanija Infostud je postala web član ABC Srbija, što će omogućiti odit njenih sajtova - poslovi.infostud.com, prijemni.infostud.com i www.polovniautomobili.com. Po rečima Branislave Gajić, direktorke Infostuda, Infostudovi sajtovi su praktični i informativnog tipa, sa obiljem korisnih i pouzdanih informacija na jednom mestu.
Svi sajtovi su jednostavni za korišćenje, a upotrebom modernih tehnologija i uz znanje i iskustvo Infostudovog tima, olakšavaju korisnicima dolazak do traženih informacija, usluga, proizvoda ili ljudi, prema njihovim specifičnim potrebama.

Kontakt prijavljen za odit

Magazin Kontakt, besplatno izdanje Telenora u Srbiji, je prijavljen za odit ABC Srbija od januara 2011.

Prvi podaci o distribiranom tiražu ovog magazina će biti dostupni po okončanju procesa inicijalne revizije, u maju ove godine.

Novi ABC servis

Kreće ABC Event

ABC Srbija pokreće ove godine svoj novi servis „ABC Event“. Na osnovu međunarodno utvrđenih kriterijuma, ABC Srbija će pružati usluge i izdavati sertifikate o broju posetilaca na kulturnim, sportskim, političkim i drugim događanjima, ali i oglasnom potencijalu „outdoor“ medija. U svetu je ovaj servis posebno primenljiv kod ugovaranja oglašavanja u bioskopima, sportskim stadionima i dvoranama, ali i u „outdoor“ oglašavanju.

Godišnji skup u Asocijaciji medija

Tradicionalni novogodišnji skup, koji Upravni odbor  Asocijacije medija osmi put organizuje početkom godine u sedištu ove medijske asocijacije, je bio izuzetno posećen.

Glavnim urednicima i direktorima medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije pridružili su se čelni ljudi ostalih medija, novinarskih udruženja, veliki broj privrednika čije kompanije podržavaju rad Asocijacije, diplomate i najviši funkcioneri u Vladi Republike Srbije.

Poželevši uspešan rad medija i dobro zdravlje zaposlenih u njima, Veselin Simonović, predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija, je izrazio nadu i uverenje da će 2011. godina, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, biti uspešna za sve medijske kuće.
Završena revizija Kataloga

Godišnja revizija Kataloga štampanih izdanja za 2011. godinu je okončana. Molimo sve izdavače da još jednom provere da li se sva njihova izdanja nalaze u Katalogu (www.abcsrbija.com/katalog), i da li su sve informacije o njima u potpunosti ažurne.

Pristup i korišćenje svih podataka sadržanih u Katalogu štampanih izdanja je besplatno, i oni predstavljaju važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.
Kreće database.rs

U toku su završne pripreme za podizanje novog sajta www.database.rs, koji će tržištu Srbije ponuditi veliki broj različitih baza podataka. Baze će biti dnevno ažurirane, a biće podeljene prema delatnostima, sektorima i potrebama korisnika.

Već na početku, www.database.rs će imati preko 20,000 podataka o oko 2500 kompanija, organizacija, asocijacija...
Rast oglašavanja u nemačkim medijima

Prema nedavno saopštenim podacima, izdvajanja za oglašavanje u nemačkim medijima tokom 2010. godine povećana su za 11 procenata i dostigla su ukupni iznos od čak 25 milijardi evra. Na prvom mestu po ostvarenim prihodima je televizija sa 10,9 milijardi odnosno porastom od 16,2 procenta. Sa 5,4 milijardi evra novine su zabeležile rast od 1,1 odsto, a magazini su sa 3,6 milijardi zabeležili porast od 4,3 procenta.

Lady Gaga prodaje magazine

Po informacijama koje je objavio severnoamerički ABC, najbolji potez u odabiru poznate ličnosti za naslovnu stranu su povukli magazini koji su se odlučili da to u nekoj prilici bude Lady Gaga.

Primera radi, julsko izdanje magazina Rolling Stone sa popularnom pevačicom na koricama je prodato u 245.000 primeraka, što je trostruko više od prosečnog broja.

Slično se dogodilo i Vanity Fair-u u septembru, kada je uz korišćenje istog „modela“ prodao 450.000 primeraka, tj. 80.000 više od proseka.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATIONS SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija, Phone (+381 11) 26 44 700,
e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com, Link za odjavu sa liste
Copyright © ABC Srbija, 2011. - ABC Newsletter br.50 je poslat na 3757 adresa