ABC Srbija - Newsletter No. 47

U ovom izdanju - 15/12/2010
• Kurir (opet) u ABC Srbija
• Dostupni "Casaviva", "Grazia" i "Cveće u domu"
• Beta u ABC Srbija
• Završena revizija Kataloga
• Kreće database.rs

• Direktno poredite sajtove
• Ništa od gašenja lokalnih izdanja
• Svetska konferencija o novinskom oglašavanju

Kurir (opet) u ABC Srbija

Kompanija Kurir Info je potpisala ugovore o učlanjenju u ABC Srbija i oditu njenih naslova “Kurir” i “Stil”, kao i web portala www.kurir-info.rs.

Podaci o tiražima navedenih izdanja će biti dostupni po okončanju procesa inicijalne revizije.
Dostupni "Casaviva", "Grazia" i "Cveće u domu"

Po okončanju procesa inicijalnih revizija, u print odit aplikaciji na našem sajtu (www.abcsrbija.com/portal) su dostupni podaci o prodaji naslova Casaviva (Attica Media) od jula, odnosno Grazia (Attica Media) i Cveće u domu (Color Press) od avgusta ove godine. Ubuduće će podaci za ove naslove biti postavljani po redovnoj, mesečnoj, dinamici.

Beta u ABC Srbija

Novi pridruženi član ABC Srbija, kompanija Beta Press d.o.o. je jedna od vodećih medijskih kuća u zemlji i regionu. Ona obuhvata Novinsku agenciju Beta, radio Stoplus i Medijski centar Beta.

Agencija Beta emituje Dnevni servis vesti na pet jezika, Foto servis, Video i Audio servis (www.beta.rs). Radio Stoplus emituje program iz Novog Pazara na regionalnoj frekvenciji za Sandžak. Medijski centar Beta razvija neprofitne projekte namenjene civilnom sektoru.

Ključni cilj kompanije je da snabdeva javnost brzim, tačnim i proverenim informacijama o zbivanjima u zemlji i svetu. Svoj rad Beta temelji na poštovanju novinarskog etičkog kodeksa i međunarodnih profesionalnih načela.
Završena revizija Kataloga

Godišnja revizija Kataloga štampanih izdanja za 2011. godinu je okončana. Molimo sve izdavače da još jednom provere da li se sva njihova izdanja nalaze u Katalogu (www.abcsrbija.com/katalog), i da li su sve informacije o njima u potpunosti ažurne.

Pristup i korišćenje svih podataka sadržanih u Katalogu štampanih izdanja je besplatno, i oni predstavljaju važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.
Kreće database.rs

U toku su završne pripreme za podizanje novog sajta www.database.rs, koji će tržištu Srbije ponuditi veliki broj različitih baza podataka. Baze će biti dnevno ažurirane, a biće podeljene prema delatnostima, sektorima i potrebama korisnika.

Već na početku, www.database.rs će imati preko 20,000 podataka o oko 2500 kompanija, organizacija, asocijacija...
Direktno poredite sajtove

Jedna od ključnih funkcionalnosti naše aplikacije za praćenje posećenosti web sajtova, „Compare to”, omogućava direktno poređenje statistika posećenosti dva ili više praćenih sajtova po osnovu  sedam ključnih parametara (broj jedinstvenih posetilaca i poseta iz Srbija i ukupno, broj pregledanih strana, itd.).

Link ka ovoj funkciji se nalazi na dnu „Media planning” menija u aplikaciji, i njegovo korišćenje je omogućeno svim članovima ABC Srbija, odnosno vlasnicima praćenih sajtova.

Web odit aplikacija se nalazi na adresi www.abce-srbija.com. Informacije o mogućnosti uključivanja sajtova u praćenje ili pristupa podacima je moguće dobiti putem mejla office@abcsrbija.com ili pozivom na telefon broj 011/26 44 700.

IREX_SERBIA_H
Ništa od gašenja lokalnih izdanja

Na nedavno održanoj Uredničkoj konferenciji u Glazgovu (Velika Britanija) predstavnici kompanije Enders Analysis priznali su grešku u proceni. “Stručnjaci” ove kompanije prognozirali su da će polovina regionalnih i lokalnih novina (650 naslova) u Velikoj Britaniji biti zatvoreno do 2013. godine.

Predstavnik kompanije izjavio je da je prognoza bila preterano pesimistička i da uprkos činjenici da je nekoliko lokalnih listova ugašeno tokom prošle godine tako “crna prognoza” nije realna. Inače, poznavaoci tržišta regionalne i lokalne štampe u  Velikoj Britaniji tvrde da je tokom ove godine pokrenuto više novih listova nego što je ugašeno već postojećih.
Svetska konferencija o novinskom oglašavanju

Svetska asocijacija novina i novinskih izdavača (WAN – IFRA) odabrala je Maltu za domaćina Svetske konferencije o novinskom oglašavanju. Skup će biti održan 24. i 25. februara 2011. godine. Glavne teme skupa posvećene su elaboriranju ideja I strategija namenjenih uvećanju prihoda od oglasa u što kraćem vremenskom periodu. Konferencija će okupiti predstavnike vodećih štampanih medija kao I neke od vodećih svetskih oglašivača.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATIONS SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija, Phone (+381 11) 26 44 700,
e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com, Link za odjavu sa liste
Copyright © ABC Srbija, 2010. - ABC Newsletter br.47 je poslat na 3055 adresa