ABC Srbija - Newsletter No. 46

U ovom izdanju - 01/12/2010
• Dostupan Családi Kör
• Sportal.RS u oditu
• Sajt Vrelih guma u oditu
• Zakon o oglašavanju na javnoj raspravi
• Revizija Kataloga štampanih izdanja

• Kreće database.rs
• Direktno poredite sajtove
• Mail Online - preko 50 miliona posetilaca

Dostupan Családi Kör

Nakon okončanja procesa inicijalne revizije, podaci o prodaji izdanja Családi Kör (Porodični krug) od maja do oktobra ove godine su dostupni na našem sajtu, u print odit aplikaciji (www.abcsrbija.com/portal).

Podaci o tiražu ovog izdanja će ubuduće biti postavljani po redovnoj, mesečnoj, dinamici.

Sportal.RS u oditu

Kompanija Sportal d.o.o. je postala član ABC Srbija, što će omogućiti odit njenog portala www.sportal.rs. Po rečima direktora Sportala, Ognjena Rackova, Sportal je od osnivanja 2009. godine, za nepune dve godine postao jedna od najposećenijih web lokacija na domaćem internetu, na čijim stranicama se svakodnevno mogu pronaći najnovije i najaktuelnije vesti iz zemlje i sveta iz svih sportskih disciplina, i čije stranice su postale i omiljeno mesto ljubitelja sporta iz zemlje i regiona za međusobnu razmenu stavova i mišljenja po pitanju različitih sportskih događaja. Uz obilje sportskih informacija, fotografija, video materijala, intervjua, reportaža, analiza, statistika i rezultata uživo, Sportal će i nadalje svojim korisnicima pružati - baš sve o sportu.

Sajt Vrelih guma u oditu

Potpisan je ugovor o ulasku kompanije A-Press Motor Production u web članstvo ABC Srbija, kao i o oditu njihovog portala www.vrelegume.rs.

Po rečima predstavika ove kompanije, Vrele gume online je osnovan 2002 godine, kao elektronska verzija magazina Vrele gume. Već naredne godine je pod pritiskom značaja interneta oformljena internet redakcija online magazina, koja na dnevnoj bazi prati i izveštava korsinike o aktuelnim vestima iz oblasti automobilizma, motociklizma, nautike i svih srodnih oblasti.
Zakon o oglašavanju na javnoj raspravi

Ministarstvo trgovine i usluga zakazalo je javnu raspravu na Nacrt zakona o oglašavanju. Posle skoro godinu dana rada, nacrt će se naći na javnoj raspravi 6. decembra u 12.00 časova u prostorijama Privredne komore Srbije.

 U dosadašnjem procesu rada na ovom zakonu, najviše vremena je potrošeno na uvođenje u zakon štampanih medija, koji su u prethodnom zakonu bili potpuno zanemareni, kao i odnosa štampanih i elektronskih medija i statusa javnog servisa.
Revizija Kataloga štampanih izdanja

U toku je ažuriranje Kataloga štampanih izdanja (www.abcsrbija.com/katalog) za 2011. godinu.
Molimo sve izdavače da provere podatke o svojim izdanjima i dostave informacije o eventualnim izmenama u bazi, koristeći link: http://abcsrbija.com/katalog/index.php?option=com_qcontacts&view=contact&id=2&Itemid=57.

Unos potpuno novih izdanja se obavlja preko adrese http://www.abcsrbija.com/katalog/katalog.php. Obaveštavamo vas da će naši saradnici do kraja godine obavljati i telefonske pozive, kako bi došli do što preciznijih podataka, pa vas molimo da im izađete u susret.

Pristup i korišćenje svih podataka sadržanih u Katalogu štampanih izdanja je besplatno, i oni predstavljaju važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.
Kreće database.rs

U toku su završne pripreme za podizanje novog sajta www.database.rs, koji će tržištu Srbije ponuditi veliki broj različitih baza podataka. Baze će biti dnevno ažurirane, a biće podeljene prema delatnostima, sektorima i potrebama korisnika.

Već na početku, www.database.rs će imati preko 20,000 podataka o oko 2500 kompanija, organizacija, asocijacija...
Direktno poredite sajtove

Jedna od ključnih funkcionalnosti naše aplikacije za praćenje posećenosti web sajtova, „Compare to”, omogućava direktno poređenje statistika posećenosti dva ili više praćenih sajtova po osnovu  sedam ključnih parametara (broj jedinstvenih posetilaca i poseta iz Srbija i ukupno, broj pregledanih strana, itd.).

Link ka ovoj funkciji se nalazi na dnu „Media planning” menija u aplikaciji, i njegovo korišćenje je omogućeno svim članovima ABC Srbija, odnosno vlasnicima praćenih sajtova.

Web odit aplikacija se nalazi na adresi www.abce-srbija.com. Informacije o mogućnosti uključivanja sajtova u praćenje ili pristupa podacima je moguće dobiti putem mejla office@abcsrbija.com ili pozivom na telefon broj 011/26 44 700.

IREX_SERBIA_H
Mail Online - preko 50 miliona posetilaca

Po podacima ABC Velike Britanije, Mail Online (www.dailymail.co.uk) je prvi britanski sajt dnevnih novina koji je uspeo da pređe cifru od 50 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno.

Rekordni rezultat je zabeležen u oktobru, kada je Mail Online sa 50.051.735 jedinstvenih posetilaca (prosečno 2.758.875 dnevno) nadmašio drugoplasirani Guardian za gotovo 13 miliona posetilaca.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATIONS SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija, Phone (+381 11) 26 44 700,
e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com, Link za odjavu sa liste
Copyright © ABC Srbija, 2010. - ABC Newsletter br.46 je poslat na 3048 adresa