ABC Srbija - Newsletter No. 45

U ovom izdanju - 17/11/2010
• Revizija Kataloga štampanih izdanja
• Netmark u ABC Srbija
• Ringier promenio ime, adresu i poslovni koncept
• Kreće database.rs
• Direktno poredite sajtove

• Nacrt medijske strategije 22. novembra
• Ostaje niži PDV za novine
• Raste prodaja Mail on Sunday

Revizija Kataloga štampanih izdanja

U toku je ažuriranje Kataloga štampanih izdanja (www.abcsrbija.com/katalog) za 2011. godinu.
Molimo sve izdavače da provere podatke o svojim izdanjima i dostave informacije o eventualnim izmenama u bazi, koristeći link: http://abcsrbija.com/katalog/index.php?option=com_qcontacts&view=contact&id=2&Itemid=57.

Unos potpuno novih izdanja se obavlja preko adrese http://www.abcsrbija.com/katalog/katalog.php. Obaveštavamo vas da će naši saradnici do kraja godine obavljati i telefonske pozive, kako bi došli do što preciznijih podataka, pa vas molimo da im izađete u susret.

Pristup i korišćenje svih podataka sadržanih u Katalogu štampanih izdanja je besplatno, i oni predstavljaju važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.
Netmark u ABC Srbija

Kompanija Netmark d.o.o., vlasnik web sajta www.naslovi.net, je postala član ABC Srbija.

Ringier promenio ime, adresu i poslovni koncept

Od 1. novembra kompanija Ringier d.o.o., član ABC Srbija i najveći izdavač u Srbiji, je promenila poslovno ime u Ringier Axel Springer d.o.o. Kompanija u Srbiji izdaje dnevne novine „Blic“ i „Alo“, besplatne dnevne novine „24 sata“, nedeljnike „Blic Žena“, „Puls“ i NIN i internet izdanja „Blic online“, „Žena online“, SuperOdmor.rs i NonStopShop.rs. Istovremeno sa promenom imena kompanija je promenila adresu i uselila se u nove, savremeno opremljene prostorije u ulici Žorža Klemansoa 19 u Beogradu. Uz novo ime i novu adresu usledila je i primena potpuno novog poslovnog koncepta u proizvodnji informativnih sadržaja – integrisane redakcije.

Kreće database.rs

U toku su završne pripreme za podizanje novog sajta www.database.rs, koji će tržištu Srbije ponuditi veliki broj različitih baza podataka. Baze će biti dnevno ažurirane, a biće podeljene prema delatnostima, sektorima i potrebama korisnika.

Već na početku, www.database.rs će imati preko 20,000 podataka o oko 2500 kompanija, organizacija, asocijacija...
Direktno poredite sajtove

Jedna od ključnih funkcionalnosti naše aplikacije za praćenje posećenosti web sajtova, „Compare to”, omogućava direktno poređenje statistika posećenosti dva ili više praćenih sajtova po osnovu  sedam ključnih parametara (broj jedinstvenih posetilaca i poseta iz Srbija i ukupno, broj pregledanih strana, itd.).

Link ka ovoj funkciji se nalazi na dnu „Media planning” menija u aplikaciji, i njegovo korišćenje je omogućeno svim članovima ABC Srbija, odnosno vlasnicima praćenih sajtova.

Web odit aplikacija se nalazi na adresi www.abce-srbija.com. Informacije o mogućnosti uključivanja sajtova u praćenje ili pristupa podacima je moguće dobiti putem mejla office@abcsrbija.com ili pozivom na telefon broj 011/26 44 700.

IREX_SERBIA_H
Nacrt medijske strategije 22. novembra

Nacrt strategije o reformi medijskog sektora u Srbiji biće predstavljen na okruglom stolu 22. novembra, nakon čega će se pristupiti izradi konačnog dokumenta strategije, saopštila je Nataša Vučković-Lesendrić, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije. Kako je ranije najavljeno, dokument strategije trebalo bi da se nađe pred Vladom Srbije početkom decembra.

Ostaje niži PDV za novine

obrisiSavezno udruženje nemačkih izdavača novina (BDZV) pozdravilo je opredeljenost države da nastavi sa primenom snižene stope PDV na novine, koju je na nedavno održanom kongresu distributera izneo nemački ministar kulture Bernd Nojman.

U Nemačkoj inače za manji broj proizvoda kao što su novine, časopisi, knjige, ulaznice za kulturne manifestacije, mnoge umetničke predmete i prehrambene proizvode važi stopa PDV od sedam odsto, dok za sve ostale robe i usluge PDV iznosi 19 procenata.
Raste prodaja Mail on Sunday

Po podacima koje je objavio ABC Velike Britanije, prodaja naslova Mail on Sunday je tokom oktobra porasla za 3,4 procenta u poređenju sa septembrom ove godine, odnosno 4,1 procenata u odnosu na oktobar 2009 godine.

Prosečan prodati tiraž ovog naslova tokom prošlog meseca je bio 2.037.232 primerka, što je uvećanje od 67.000 primeraka u odnosu na septembar.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATIONS SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija, Phone (+381 11) 26 44 700,
e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com, Link za odjavu sa liste
Copyright © ABC Srbija, 2010. - ABC newsletter br.45 je poslat na 3047 adresa