ABC Srbija - Newsletter No. 42

U ovom izdanju - 04/10/2010

 


Prijavite se za Media Press Summit 2010.

Prijavite se za Media Press Summit 2010.

Pozivamo Vas da se prijavite za učešće na prvom regionalnom samitu posvećenom štampanim medijima:

IREX_SERBIA_H

Media Press Summit 2010

13. oktobar 2010. godine, hotel „Continental“ Beograd

Ovaj događaj će okupiti top menadžere domaćih i stranih novinsko-izdavačkih kompanija, agencija i oglašivača koji posluju u regionu, kao i goste iz evropskih zemalja, koji će biti u prilici da razmene stavove i mišljenja po ključnim poslovnim pitanjima, unapređujući regionalnu saradnju i razvoj štampanih medija.

Predviđeno je Media Press Summit 2010 bude organizovan u obliku okruglog stola. Uvodna izlaganja o trenutnoj situaciji u svakoj od zemalja učesnica će održati po jedan top menadžer iz svake od tih država, dok će predloge za unapređenje rada i saradnje izneti predstavnici referentnih novinsko-izdavačkih kuća, asocijacija, agencija i kompanija-oglašivača. Izlaganja će ispratiti panel diskusija.

Agenda konferencije i uvodničari:

Registracija učesnika počinje u 9.30.
Moderator: Ivan Stanković, Direktor, Communis

Sesija 1 Region na papiru

10. 00 – 10.45
Govornici:
Nebojša Bradić, Ministar kulture Srbije: Strategija razvoja medija u Srbiji: Koliko država treba da sudeluje u radu štampanih medija?
Milka Forcan, Potpredsednik ABC Srbija: Prednosti sinergije štampanih medija i ABC odita: uvođenje svetskih standarda.
Rüdiger Oppers,  WAZ (glavni urednik Neue Ruhr Zeitung, Nemačka): Strateške mogućnosti lokalnog regionalnog izdavaštva – trenutne pretnje i buduća rešenja.
Veselin Simonović, Predsednik UO, Asocijacija medija Srbije: Strategija razvoja štampanih medija i izazovi nove regulative: šta treba menjati.

Pauza za kafu
10.45-11.00

Nastavak prve sesije

11.00 - 12.30
Ninoslav Pavić, Direktor, Europa Press Holding, Hrvatska: Izdavaštvo u Hrvatskoj: izazovi ekonomske krize.
Lidija Korać, Direktor, Oslobođenje, Bosna i Hercegovina: Problemi i izazovi štampanih medija u multinacionalnim i višeentiteskim sredinama.
Miodrag Ivanović, direktor, Pobjeda, Crna Gora: Izdavaštvo u Crnoj Gori: tiraži, oglašavanje i konkurencija na malom populacionom uzorku.
Jurij Giacomelli, Predsednik uprave, Delo, Slovenija: Iskustva iz prakse: Prelazak na EU standarde.

Ručak
12.30 – 13.10

Sesija 2Razvoj i saradnja

13.10 – 14.40
Jelena Drakulić, Direktor, Ringier Axel Springer: (Re)organizacija izdavačke kuće u skladu sa pomeranjima i potrebama tržišta.
Marek Slacik, Direktor marketinga i prodaje, Telenor: Kriterijumi za odabir štampanih medija u medijskim kampanjama velikih oglašivača: koji parametri su važni u plasiranju kampanje?
Robert Čoban, Predsednik, Color Press Group: Magazinska industrija i tiraži: kreiranje svesti čitalaca ili odgovor na njihove potrebe – ko koga oblikuje?
Jelena Krstović, Direktor za korporativne komunikacije, Delta Holding: Miks komunikacija velikih sistema sa štampanim medijima.
Dalila Ljubičić, Direktor marketinga, Novosti: Prednosti oglašavanja u štampanim medijima, uprkos ekspanzije sve jeftinijeg oglasnog prostora na televiziji.
Marija Matić, Direktor medija planiranja, Direct Media:  Projekcija i očekivani trendovi oglašavanja u štampanim medijima u 2011. godini.
Predstavnik kompanije, Corner Shop, Prednosti prodaje novina u Corner Shop sistemu.

Zahvaljujući podršci Asocijacije medija i brojnih izdavača, samit će biti kvalitetno medijski ispraćen, što će omogućiti da poruke upućene sa njega dopru do najširih slojeva stanovništva.

Uslovi učešća na Media Press Summit 2010:
Za učešće na prvom samitu štampanih medija neophodno je da popunite priloženi registracioni formular, kao i uplatite kotizaciju u iznosu od 80 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate (iznos kotizacije za članove ABC Srbija je 50 evra).
Molimo Vas da popunjeni registracioni formular pošaljete skeniran na e-mail adresu office@abcsrbija.com ili faksom na + 381 (0)11/36 17 889, najkasnije do ponedeljka, 11. oktobra 2010. godine.

Za sve dodatne informacije ili pomoć pri rezervaciji hotelskog smeštaja u Beogradu stojimo Vam na raspolaganju i putem telefona + 381 (0)11/26 44 700.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.42 je poslat na 3014 adresa