ABC Srbija - Newsletter No. 37

U ovom izdanju - 28/07/2010
• Huge Media u ABC
• Regionalna medijska konferencija
• Seminar sa Hermanom 23. septembra
• Direktno poredite sajtove
• Kontakti koji su Vam potrebni

• Lako do podataka o medijima
• Besplatne novine stvaraju profit

Huge Media u ABC

Agencija za digitalno oglašavanje Huge Media (www.hugemedia.rs) je postala član ABC Srbija. Ova kuća je takođe nedavno postala prvi Google AdWords sertifikovani partner u Srbiji.

Tim ove agencije čine profesionalci sa 10 ili više godina bavljenja digitalnim marketingom, komunikacijom i internet tehnologijom, kao i radom u vezi sa „tradicionalnim” medijima. Klijenima nude usluge analize potreba, mogućnosti i tržišta, vođenja PPC kampanja u digitalnim medijima, optimizacije za pretraživače, oglašavanja u okviru mobilnih internet usluga, marketinga na društvenim mrežama, itd.
Regionalna medijska konferencija

ABC Srbija će početkom oktobra organizovati Media Press Summit 2010. Ova konferencija će se baviti globalnim i regionalnim trendovima na tržištu štampanih medija, sa posebnim akcentom na njihovu sadašnjost i projektovanu budućnost, konvergenciju i razvoj kompatibilnih platformi za plasman informacija, putem kojih je moguće ostvariti dodatne prihode.

Najavljeno je učešće brojnih inostranih predavača i predstavnika najvećih evropskih izdavačkih kompanija, a očekuje se i dolazak brojnih izdavača iz regiona, zainteresovanih za usvajanje najnovijih saznanja o svetskim trendovima i mogućnostima njihove primene na lokalnom tržištu, kao i sticanje novih kontakata u medijskoj industriji. Više podataka o konfereciji i mogućnosti učestvovanja će uskoro biti dostupno putem našeg sajta na adresi www.abcsrbija.com, kao i ovog newsletter-a.
Seminar sa Hermanom 23. septembra

Prvi čovek BBC News Online (http://news.bbc.co.uk), Steve Herrmann, dolazi u Beograd 23. septembra, kako bi održao predavanje na seminaru ABC Srbija, podržanom od USAID i IREX, u hotelu Continental. Direktor najpopularnijeg news portala u Velikoj Britaniji će govoriti o upravljanju sadržajem u cilju stvaranja lojalnih posetilaca (više podataka o sajtu koji vodi gospodin Herrmann je moguće naći na adresi http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_News_Online).

Pored njega, sadašnjim i budućim vlasnicima sajtova sugestije za dalji rad i razvoj će dati Aleksandar Mitić (direktor škole web novinarstva Udruženja novinara Srbije), Dejan Restak (direktor poslovnog razvoja kompanije Wireless media i raniji dugogodišnji direktor sajta B92), Jovan Protić (direktor Ringier online), Vladimir Aranđelović (digital account manager u agenciji Direct Media) i Bojan Rendulić, direktor agencije FastBridge. Biće predstavljeni i rezultati istraživanja „Mladi i novi mediji“, kao i unapređenja web odit sistema ABCS.

Više informacija o mogućnosti prijavljivanja i prisustva na seminaru će uskoro biti dostupno putem našeg sajta i ovog newsletter-a.

IREX_SERBIA_H
Direktno poredite sajtove

Jedna od ključnih funkcionalnosti naše aplikacije za praćenje posećenosti web sajtova, „Compare to”, omogućava direktno poređenje statistika posećenosti dva ili više praćenih sajtova po osnovu  sedam ključnih parametara (broj jedinstvenih posetilaca i poseta iz Srbija i ukupno, broj pregledanih strana, itd.).

Link ka ovoj funkciji se nalazi na dnu „Media planning” menija u aplikaciji, i njegovo korišćenje je omogućeno svim članovima ABC Srbija, odnosno vlasnicima praćenih sajtova.

Web odit aplikacija se nalazi na adresi www.abce-srbija.com. Informacije o mogućnosti uključivanja sajtova u praćenje ili pristupa podacima je moguće dobiti putem mejla office@abcsrbija.com ili pozivom na telefon broj 011/26 44 700.

IREX_SERBIA_H
Kontakti koji su Vam potrebni

Identifikacione informacije za preko 400 kompanija koje posluju u Srbiji, njihovi brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi.

Prijavite se za korišćenje podataka iz CoBa-1 i dobijanje probnog korisnickog imena i lozinke, pozivom na 011 / 26 44 700, ili slanjem zahteva na mejl m.ruzic@abcsrbija.com.

Svi ovi i mnogi drugi podaci, podeljeni po delatnostima, ciljnim grupama, geografskoj rasprostranjenosti i drugim kritererijumima, biće uskoro dostupni na sajtu WWW.DATABASE.RS, koji će od samog početka raspolagati sa više od 3.000 kompanija i preko 15.000 dnevno ažuriranih podataka.
Lako do podataka o medijima

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji nalazi se na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog. Katalog predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe. Pristup je besplatan.

Besplatne novine stvaraju profit
Vodeće besplatne britanske dnevne novine “Metro”, uprkos dramatičnim posledicama ekonomske krize, tokom 2009. godine su pravile profit. To je bila trinaesta poslovno uspešna godina Metro UK koji je u vlasništvu medijske kompanije Daily Mail&General Trust.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.37 je poslat na 3008 adresa