ABC Srbija - Newsletter No. 36

U ovom izdanju - 14/07/2010
• Aktivirano direktno poređenje sajtova
• Seminar sa Hermanom 23. septembra
• Media Edge u ABC Srbija
• Pravda počinje da se odituje
• Kontakti za poslovni uspeh

• Katalog štampanih izdanja
Aktivirano direktno poređenje sajtova

Nova funkcionalnost naše aplikacije za praćenje posećenosti web sajtova, „Compare to”, omogućava direktno poređenje dva ili više praćenih sajtova po osnovu  sedam ključnih parametara (broj poseta, broj jedinstvenih posetilaca, broj pregledanih strana, itd.).

Link ka ovoj funkciji se nalazi na dnu „Media planning” menija u aplikaciji, i njegovo korišćenje je omogućeno svim članovima ABC Srbija, odnosno vlasnicima praćenih sajtova. Poređenje se obavlja putem grafikona, koji prikazuju kretanje parametara tokom izabranog perioda, a podatke je moguće jednostavno izvesti u Excel ili CSV fajl, radi ahriviranja ili dodatne obrade. Ključni cilj pri projektovanju ovog alata je bio da se media planerima omogući efikasnije planiranje oglasnih aktivnosti na internetu, a vlasnicima sajtova lakše poređenje sa razvojem i kretanjem posećenosti konkurentskih web lokacija.

Web odit aplikacija se nalazi na adresi www.abce-srbija.com. Informacije o mogućnosti uključivanja sajtova u praćenje ili pristupa podacima je moguće dobiti putem mejla office@abcsrbija.com ili pozivom na telefon broj 011/26 44 700.

IREX_SERBIA_H
Seminar sa Hermanom 23. septembra

Prvi čovek BBC News Online (http://news.bbc.co.uk), Steve Herrmann, dolazi u Beograd 23. septembra, kako bi održao predavanje na seminaru ABC Srbija, podržanom od USAID i IREX, u hotelu Continental. Direktor najpopularnijeg news portala u Velikoj Britaniji će govoriti o upravljanju sadržajem u cilju stvaranja lojalnih posetilaca (više podataka o sajtu koji vodi gospodin Herrmann je moguće naći na adresi http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_News_Online).

Pored njega, sadašnjim i budućim vlasnicima sajtova sugestije za dalji rad i razvoj će dati Aleksandar Mitić (direktor škole web novinarstva Udruženja novinara Srbije), Dejan Restak (direktor poslovnog razvoja kompanije Wireless media i raniji dugogodišnji direktor sajta B92), Jovan Protić (direktor Ringier online), Vladimir Aranđelović (digital account manager u agenciji Direct Media) i Bojan Rendulić, direktor agencije FastBridge. Biće predstavljeni i rezultati istraživanja „Mladi i novi mediji“, kao i unapređenja web odit sistema ABCS.

Više informacija o mogućnosti prijavljivanja i prisustva na seminaru će uskoro biti dostupno putem našeg sajta i ovog newsletter-a.

IREX_SERBIA_H
Media Edge u ABC Srbija
Agencija Media Edge, koja u Srbiji posluje u okviru Imelda Media Grupe Adria, je postala član ABC Srbija. Podaci o tiražima štampanih medija i posećenosti web sajtova, kao i druge beneficije koje će joj obezbediti ABC Srbija, će omogućiti ovoj renomiranoj kući da na još bolji način izađe u susret ispunjenju potreba svojih klijenata u domenu planiranja i zakupa medijskog prostora.
Pravda počinje da se odituje

Dnevni list “Pravda” je prijavljen za odit ABC Srbija. Prvi podaci o prodaji ovog naslova, za period od februara 2010. godine nadalje, će biti dostupni po okončanju inicijalne revizije, početkom avgusta.

Kontakti za poslovni uspeh

Podaci o preko 350 marketinških preduzeća, ključnih za ostvarivanje kvalitetnih poslovnih veza, mogu se pronaći u bazi oglašivača (CoBa-1), na adresi www.abcsrbija.com/baza.

Prijavite se za korišćenje podataka iz CoBa-1 i dobijanje probnog korisnickog imena i lozinke, pozivom na 011 / 26 44 700, ili slanjem zahteva na mejl m.ruzic@abcsrbija.com.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji, pogotovo kada je u pitanju unapređenje rada sales timova.

Ukoliko Vaša kompanija nije među njima, iskoristite priliku da popunite odgovarajući formular i omogucite potencijalnim klijentima i partnerima da saznaju za Vas.
Katalog štampanih izdanja

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji nalazi se na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog.
Katalog predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe. Pristup je besplatan.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.36 je poslat na 3009 adresa