ABC Srbija - Newsletter No. 35

U ovom izdanju - 30/06/2010
• Steve Hermann na seminaru ABC
• Dostupan "Pošalji recept"
• Osuda bojkota "Blica"
• Štampa isporučuje!
• Pravo mesto za pronalaženje kontakata

• Katalog štampanih izdanja
• Porast posećenosti novinskih sajtova u Britaniji

Septembra u Beogradu - Steve Hermann na seminaru ABC

Glavni predacač na seminaru o internet medija preduzetništvu, koji 24. septembra organizuje ABC Srbija u saradnji sa IREX i USAID – biće Steve Hermann, urednik jednog od najboljih svetskih sajtova – BBC, UK. Herman će, na poziv ABC govoriti o upravljanju sadržajem u cilju stvaranja lojalnih korisnika sajtova.

Pored njega, sadašnjim i budućim vlasnicima sajtova sugestije za dalji rad i razvoj će dati Aleksandar Mitić (direktor škole web novinarstva Udruženja novinara Srbije), Dejan Restak (direktor poslovnog razvoja kompanije Wireless media i raniji dugogodišnji direktor sajta B92), Jovan Protić (direktor Ringier online), Vladimir Aranđelović (media planer u agenciji Direct Media) i Bojan Rendulić, direktor agencije FastBridge.

Više informacija o mogućnosti prijavljivanja i prisustva na seminaru će uskoro biti dostupno putem našeg sajta i ovog newsletter-a.

IREX_SERBIA_H
Dostupan "Pošalji recept"
Nakon obavljene inicijalne revizije, podaci o prodaji mesečnog izdanja "Pošalji recept" su postali dostupni u sekciji za članove našeg sajta. Informacije se odnose na period od 1. februara ove godine nadalje.
Osuda bojkota "Blica"
Asocijacija medija najoštrije je osudila poziv Islamske zajednice (IZ) u Srbiji na bojkot kupovine i distribucije dnevnog lista "Blic" zbog obavljivanja fotomontaže glavnog muftije IZ u Srbiji Muamera Zukorlića.

Upravni odbor Asocijacije medija u saopštenju podseća da je pravo na informisanje ustavno pravo svih građana Srbije, pa je, kako ocenjuje, neprimeren i neprihvatljiv svaki pritisak koji te slobode ugrožava, bez obzira od koga dolazi.

"Upravni odbor Asocijacije medija poziva nadležne državne organe da u slučaju ometanja distribucije bilo kog štampanog medija odmah primene odgovarajuće zakonske mere", navodi se u saopštenju.

Asocijacija posebno skreće pažnju da je u Srbiji, u skladu sa važećim zakonima, distribucija domaćih i inostranih javnih glasila slobodna i da je odbijanje distribuiranja nečijeg javnog glasila bez opravdanog komercijalnog razloga kažnjivo.

Svako postupanje u suprotnosti sa ovakvim odredbama šteti novinskim izdavačima i uskraćuje pravo čitalaca na slobodu informisanja, ukazuje se u saopštenju Asocijacije.
Štampa isporučuje!

Savet za štampu (www.theprintcouncil.org) je 24. juna organizovao šesti u nizu događaja “Štampa isporučuje” (Print Delivers), ovoga puta u Njujorku, u prisustvu preko 200 zvanica. Učesnici su bili u prilici da odslušaju predavanja o mestu štampanih medija u marketing miksu, i njihovoj jedinstvenoj sposobnosti da utiču na ponašanje potrošača.

Jedan od govornika, Džim Mikol, izvršni potpredsednik Leo Burnett Worldwide, je posebno istakao izuzetnu vrednost štampe u kampanjama koje pretenduju da izgrade svest potrošača o određenom brendu.

Sledeći događaj pod ovim nazivom je najavljen za novembar u Čikagu, a više informacija o njujorškom okupljanju je moguće pročitati na sledećoj adresi: http://printceo.com/2010/06/sappi-and-the-print-council-explain-how-%E2%80%9Cprint-delivers%E2%80%9D-in-nyc.
Pravo mesto za pronalaženje kontakata

Podaci o preko 350 marketinških preduzeća, ključnih za ostvarivanje kvalitetnih poslovnih veza, mogu se pronaći u bazi oglašivača (CoBa-1), na adresi www.abcsrbija.com/baza.

Prijavite se za korišćenje podataka iz CoBa-1 i dobijanje probnog korisnickog imena i lozinke, pozivom na 011 / 26 44 700, ili slanjem zahteva na mejl m.ruzic@abcsrbija.com.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji, pogotovo kada je u pitanju unapređenje rada sales timova.

Ukoliko Vaša kompanija nije među njima, iskoristite priliku da popunite odgovarajući formular i omogucite potencijalnim klijentima I partnerima da saznaju za Vas.
Katalog štampanih izdanja

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji nalazi se na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog.
Katalog predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe. Pristup je besplatan.

Porast posećenosti novinskih sajtova u Britaniji

Pet sajtova nacionalnih novina u Velikoj Britaniji, obuhvaćenih oditom ABCe UK, su svi zabeležili porast posećenosti tokom maja. Peti mesec zaredom, vodeći je Mail Online, čiji je saobraćaj porastao za jedan procenat u odnosu na april, na prosečno 2.39 miliona posetilaca dnevno.

Na drugom mestu je Guardian.co.uk, sa rastom od čak 9,4% u poređenju sa prethodnim mesecom, odnosno nešto preko dva miliona posetilaca dnevno. Porast za Telegraph iznosi četiri procenta (1,6 miliona posetilaca dnevno).
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.35 je poslat na 2886 adresa