ABC Srbija - Newsletter No. 34

U ovom izdanju - 16/06/2010
• "Vodič za život" kreće u odit!
• The Power of Print!
• Pronađite oglašivače
• Besplatan katalog štampanih izdanja
• Ako nije odštampano – nije magazin!

"Vodič za život" kreće u odit!

Izdavača kuća “Vodič-Guide” je potpisala ugovor o oditu svog izdanja “Vodič za život”, čiji je prvi broj upravo u pripremi i njegovo pojavljivanje na kioscima se očekuje početkom jula. Kako navodi ovaj izdavač, biće to jedan sasvim neobični magazin u kome se o neobičnim, važnim i retkim stvarima i događajima govori na šarmantno-lični način, s onim “tipično beogradskim” šarmom. U njemu se neće samo nagomilavati informacije i ređati događaji bez “uputstva za njihovo korišćenje”. Sve najvažnije životne informacije ovde će biti vešto odenute u pitku, lepršavu prozu i vedre, šarene ilustracije. Biće to časopis za one koji nepokolebljivo veruju (uprkos svemu) da čuda i bajke nisu nestali iz našeg života. Prvi podaci o prodaji “Vodiča za život” će postati dostupni članovima ABC Srbija nakon dostavljanja izveštaja i revizije prva četiri broja.

The Power of Print!

Edukativni spot, u kome čelnici pet najmoćnijih američkih izdavačkih kuća govore o akutelnoj situaciji u štampanim medijima, označio je početak kampanje "Magazines, The Power of Print", plasirane u majskim izdanjima brojnih magazina širom SAD, sa preko 112 miliona čitalaca.

Spot je i više informacija o kampanji, kojom izdavači pokazuju pravu snagu štampe, unapređenu u vreme pojave i razvoja interneta, je moguće pogledati na adresi www.magazine.org/NEWS/magazines-the-power-of-print-campaign.aspx.
Pronađite oglašivače

Podaci o preko 350 marketinških preduzeća, ključnih za ostvarivanje kvalitetnih poslovnih veza, mogu se pronaći u bazi oglašivača (CoBa-1), na adresi www.abcsrbija.com/baza.

Prijavite se za korišćenje podataka iz CoBa-1 i dobijanje probnog korisnickog imena i lozinke, pozivom na 011 / 26 44 700, ili slanjem zahteva na mejl m.ruzic@abcsrbija.com.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji, pogotovo kada je u pitanju unapređenje rada sales timova.

Ukoliko Vaša kompanija nije među njima, iskoristite priliku da popunite odgovarajući formular i omogucite potencijalnim klijentima I partnerima da saznaju za Vas.
Besplatan katalog štampanih izdanja

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji nalazi se na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog.

Katalog predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe. Pristup je besplatan.

Ako nije odštampano – nije magazin!

U tekstu pod nazivom “So, what is a magazine, really? Read on...”, Samir Husni, poznatiji kao Mr. Magazine, govori o tome da je magazin, u stvari, mnogo više od pukog prenošenja sadržaja, koje može da se sprovede i putem drugih platformi (prvenstveno digitalnih).

Magazini su mnogo više od informacija, reči, slika i boja, uklopljenih u platformu koja služi samo kao dostavno vozilo. Svaki magazin, i svako njegovo izdanje, su sveobuhvatno iskustvo, koje angažuje pet čula njegovog čitaoca. Ako nema mastila, papira, dodira, mirisa, to ne može da se nazove magazinom.

Svako izdanje je potpuno novo iskustvo, nadopunjeno okretanjem strana, posmatranjem različith dimenzija, oblika i drugih fizičkih odlika, i kao takvo ostvaruje jedinstven odnos sa čitaocem iz broja u broj.

Pa, kaže Mr. Magazine, pre nego što okrenemo leđa ovoj sjajnoj tehnologiji baziranoj na mastilu i papiru, i ponese nas plima novog digitalnog sveta, zapitajmo se na trenutak šta je to što čini magazin magazinom i zašto u ovom digitalnom dobu milioni magazina širom sveta i dalje berićetno kreiraju nova iskustva svojim čitaocima, dan za danom.

Digitalno doba, zaključuje Samir Husni, nam pomaže da stvorimo nove platforme i nove medije, ali ne treba da se zavaravamo i mislimo da možemo da stvorimo ista iskustva kao sa mastilom i papirom.

Čitav tekst je moguće pronaći na adresi http://mrmagazine.wordpress.com/2010/06/11/so-what-is-a-magazine-really-read-on/.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.34 je poslat na 2888 adresa