ABC Srbija - Newsletter No. 32

U ovom izdanju - 19/05/2010
• Blic.rs u web odit sistemu
• Hello! u ABC Srbija
• Sastanak EMEA ABC
• Pokrenite poslovni uspeh
• Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji

• Garancija na reklamu
Blic.rs u web odit sistemu

Jedna od dve najposećenije internet lokacije u Srbiji, sajt dnevnih novina blic (www.blic.rs) se uključio u web odit sistem ABC Srbija (www.abce-srbija.com). Putem ovog sistema, agencije za zakup medijskog prostora, oglašivači i izdavači učlanjeni u ABC mogu besplatno da prate posećenost najpopularnijjih domaćih sajtova, uključujući adrese naslovi.net, polovniautomobili.com, svet.rs, karike.com, burek.com, ekapija.com, story.rs, i mnoge druge.

Pozivamo sve vlasnike sajtova da se uključe u web odit sistem ABC Srbija, razvijen uz podršku USAID i IREX programa za pomoć medijima, kako bi prikazali svoje oglasne potencijale osobama odgovornim za upravljanje marketinškim budžetima, i time privukli veću količinu novca na svoje račune.

Ukoliko ste zainteresovani za uvođenje svojih sajtova u web odit ili želite da vidite kako izgleda prikaz podataka, pozovite 011 / 26 44 700, ili pošaljite mejl na office@abcsrbija.com.

 

IREX_SERBIA_H
Hello! u ABC Srbija

Nedeljnik o poznatima "Hello!", izdanje Color Press Group, je ušao u ABC odit. Očekuje se da će podaci o njegovoj prodaji od početka godine naovamo biti dostupni nakon inicijalne revizije, u prvoj polovini juna, nakon čega će biti dostavljani po redovnoj mesečnoj dinamici.

Sastanak EMEA ABC

Godišnji sastanak Audit Bureaux of Circulations EMEA regiona (Europe, Middle East and Africa) se održava od 18. do 22. maja u Moskvi, uz prisustvo predstavnika ABC Srbija.

Tokom sastanka, biće razmotreno funkcionisanje ABC organizacija i podrška održanju i razvoju print i online medija u uslovima globalne ekonomske krize, kao i uloga ABC u digitalnom svetu. Predstavnici četiri zemlje sa različitim socio-ekonomskim uslovima (Rusije, Španije, Švedske i Velike Britanije) će održati predavanja o situaciji na njihovim tržištima, kao uvod u diskusiju o unapređenju delovanja ABC sistema širom regiona.

Biće reči i o zajedničkom izdavanju sertifikata za međunarodne naslove, merenju i izveštavanju o digitalnim izdanjima, kao i daljem razvoju globalnih IFABC web standarda.

Pokrenite poslovni uspeh

Ostvarivanje pravog kontakta u pravom trenutku može da znači razliku između poslovnog trijumfa i potpune propasti! Marketinški podaci o preko 350 preduzeća, ključni za ostvarivanje kvalitetnih poslovnih veza, mogu se pronaći u bazi oglašivača (CoBa-1), na adresi www.abcsrbija.com/baza.

Ukoliko Vaša kompanija nije među njima, iskoristite priliku da popunite odgovarajući formular i registrujete je potpuno besplatno.

Za prijavu za korišćenje podataka iz CoBa-1, pozovite 011 / 26 44 700, ili pošaljite mejl na m.ruzic@abcsrbija.com. Tako ćete dobiti sve potrebne informacije i probno korisničko ime i lozinku.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji, pogotovo kada je u pitanju unapređenje rada sales timova.
Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji je postavljen na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog.

Pristup katalogu je besplatan i predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.

Garancija na reklamu

Recesija, novi istraživački alati i uvećanje marketinških izdavanja na digitalne medije (kod kojih je lakše pratiti efekat) doveli su do potrebe da tradicionalni mediji uverljivije dokazuju svoju vrednost oglašivačima.

Kako bi pokazali da magazini imaju veći efekat na čitaoce nego bilo koji drugi medij, rukovodioci izdavača Time Inc. (čija izdanja uključuju i brendove poput Time, People, Fortune i Sports Ilustrated), su odlučili da daju garanciju oglašivačima da će njihova poruka postići željeni efekat.

Naime, Time Inc. je sa jednim od najvećih zakupaca oglasnog prostora, Starcom MediaVest Group, postigao sporazum da će određeni (garantovani) broj čitalaca upamtiti oglasnu poruku ili delovati u skladu sa njom. Ukoliko se to ne dogodi, Time Inc. će besplatno nastaviti sa određenom kampanjom sve dok garantovani efekat ne bude postignut.

Ova inicijativa je nazvana Alliance for Magazine Accountability, i tokom prve polovine ove godine se bavi proučavanjem podataka o efektima kampanja dobijenih od istraživačkih kompanija, kako bi tokom druge polovine počela sa davanjem obećanja.

Za početak, garancije će biti date određenom broju Starcom-ovih klijenata, koji nisu imenovani, ali je poznato da Starcom-ova referentna lista uključuje imena kao što su General Motors, Allstate, Walmart i Coca Cola.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.32 je poslat na 2886 adresa