ABC Srbija - Newsletter No. 31

U ovom izdanju - 05/05/2010
• Postavljeni martovski izveštaji
• I Telenor u ABC
• ABC Srbija - regionalna konferencija u oktobru
• Besplatni podaci o posećenosti sajtova
• Nastavlja se razvoj Baze oglašivača (CoBa-1)

• Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji
• Početak odita „mobilnih“ izdavača
Postavljeni martovski izveštaji

Izveštaji o prodaji dnevnih i revijalnih naslova tokom marta su postavljeni u sekciju sajta ABC Srbija namenjenu članovima.

Naknadno će biti dostavljeni podaci o prodaji Nedeljnog telegrafa i Scandala.

I Telenor u ABC

Kompanija Telenor je novi član ABC Srbija. U skladu sa kompanijskom politikom davanja doprinosa rastu i razvoju društva, jedan od globalno vodećih mobilnih operatera na ovaj način podržava unapređenje transparentnosti poslovanja u srpskoj medijskoj sferi, ujedno obezbeđujući korisne informacije za razvoj korporativnih komunikacija.

ABC Srbija - regionalna konferencija u oktobru

ABC Srbija priprema veliku regionalnu konferenciju o štampanim i digitalnim medijima u oktobru.

Cilj konferencije je da sagleda potencijale i unapredi efikasnost poslovanja štampanih i online izdanja u regionu, kao i da predloži rešenja za otvaranje regionalnih tržišta.

Pored domaćih stručnjaka i direktora izdavačkih kuća i eksperata iz medijskih organizacija, svoje prisustvo su potvrdili najeminentniji eksperti iz Zapadne Evrope, Engleske i zemalja u regionu. 

Besplatni podaci o posećenosti sajtova

Pozivamo sve vlasnike sajtova da se uključe u web odit sistem ABC Srbija, kako bi prikazali svoje oglasne potencijale osobama odgovornim za upravljanje marketinškim budžetima, i time privukli veću količinu novca na svoje račune.

Detaljni podaci o posećenosti su besplatno dostupni svim članovima ABC (uključujući i oglašivače i agencije za zakup medijskog prostora) 24 sata dnevno, putem web aplikacije na adresi www.abce-srbija.com.

U ovom trenutku, sistem prati posećenost preko 40 sajtova, uključujući alo.rs, polovniautomobili.com, karike.com, burek.com, ekapija.com, poslovi.infostud.com, svet.rs, story.rs, vrelegume.com, tracara.rs i mnoge druge.

Ukoliko ste zainteresovani za uvođenje svojih sajtova u web odit ili želite da vidite kako izgleda prikaz podataka, pozovite 011 / 26 44 700, ili pošaljite mejl na office@abcsrbija.com.

 

IREX_SERBIA_H
Nastavlja se razvoj Baze oglašivača (CoBa-1)

Na adresi www.abcsrbija.com/baza je moguće naći marketinške informacije o preko 300 preduzeća. Ukoliko Vaša kompanija nije među njima, iskoristite priliku da popunite odgovarajući formular i registrujete je. Registracija je besplatna i omogućiće Vam bolju poslovnu komunikaciju na srpskom tržištu ubuduće.

Za prijavu za korišćenje baze CoBa-1, pozovite 011 / 26 44 700, ili pošaljite mejl na m.ruzic@abcsrbija.com. Tako ćete dobiti sve potrebne informacije i probno korisničko ime i lozinku.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji, pogotovo kada je u pitanju unapređenje rada sales timova.

Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji je postavljen na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog.

Pristup katalogu je besplatan i predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.

Početak odita „mobilnih“ izdavača

ABC SAD i Kanade je najavio skori početak oditovanja novina na mobilnim platformama. Tako će izdavači imati mogućnost verifikacije broja čitalaca njihovih sadržaja koji koriste mobilne telefone, iPad i druge slične uređaje.

Ujedno, ABC Interactive (ogranak severnoameričkog ABC-a zadužen za digitalna merenja) će prikupljati i uobičajene podatke koje daju online merenja – tip mobilnog uređaja, vreme pristupa, broj pregledanih strana i sl. Za početak, odit će biti ograničen na novine koje koriste Verve izdavačku platformu (kakvih je oko 600 u Severnoj Americi i Evropi).

Kompanija Verve Wireless je navela da je broj čitalaca novina putem mobilnih platformi porastao za 240% između marta 2009. i marta 2010. godine, dok prihodi od mobilnog oglašavanja imaju konstantan rast od 30% mesečno od novembra naovamo.
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.31 je poslat na 2885 adresa