ABC Srbija - Newsletter No. 30

U ovom izdanju - 21/04/2010
• Nova adresa i brojevi telefona
• Beiersdorf novi član ABC
• Besplatna proba Baze oglašivača (CoBa-1)
• Praćenje posećenosti sajtova
• Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji

• IREX konkurs se bliži kraju
• Kurir (opet) suspendovan
Nova adresa i brojevi telefona

Obaveštavamo vas da je sedište ABC Srbija preseljeno u Deligradsku ulicu broj 24.

Novi brojevi telefona su 011/26 44 700 i 36 10 902, dok je novi broj faksa
011/36 17 889.

Adrese elektronske pošte ostaju nepromenjene.

Pozivamo sve koje žele da saznaju više o ABC misiji u Srbiji, ili su zainteresovani za pridruživanje, da nas kontaktiraju i posete u novim prostorijama.

Beiersdorf novi član ABC

Beiersdorf, jedna od vodećih međunarodnih kompanija za negu i lepotu kože, je postala novi član ABC Srbija. Neke od poznatih robnih marki ove kompanije su Nivea, Eucerin, Labello i Hansaplast/Elastoplast.

Podrška ovako značajne kompanije misiji Audit Bureaux of Circulations će znatno doprineti daljem unapređenju transparentnosti medijskog tržišta u Srbiji.

Besplatna proba Baze oglašivača (CoBa-1)

Tokom „eksperimentalne“ faze, koja će trajati do kraja aprila, svima zainteresovanima je omogućen potpuno besplatan pristup bazi kompanija u Srbiji CoBa-1. Na adresi www.abcsrbija.com/baza možete da dobijete informacije o preko 300 preduzeća. Ukoliko vaša kompanija nije već uneta u CoBa-a, iskoristite priliku da popunite ponuđeni formular i registrujete se.

Identifikacione informacije, brendovi, menadžment, oblasti poslovanja, rukovodioci marketing odeljenja, brend menadžeri i eksterne agencije... Podaci o svima do kojih želite da dođete i predstavite im svoju ponudu se nalaze na jednom mestu, pod jednom elektronskom „kapom“ laki za pretraživanje, uvek dostupni i krajnje upotrebljivi. Cilj postojanja ove baze je razvoj poslovne komunikacije kroz prikupljanje i redovno ažuriranje najvažnijih podataka o svim kompanijama – oglašivačima u Srbiji. Ali i unapređenje rada sales timova.

Praćenje posećenosti sajtova

Vlasnici svih sajtova koji nude oglasni prostor mogu da se uključe u novi sistem praćenja statistika posećenosti, koji ih daje na raspolaganje agencijama za zakup medijskog prostora i oglašivačima.

Cilj sistema, kreiranog uz podršku USAID i IREX, je pomoć razvoju interneta u Srbiji kroz omogućavanje lakše i efikasnije monetarizacije sadržaja.

Zahtev da pristupanje možete uputiti elektronskom poštom na adresu office@abcsrbija.com ili putem telefona 011/26 44 700, gde možete da dobijete i sve dodatne informacije o sistemu web odita.

 

IREX_SERBIA_H
Informacije o svim štampanim izdanjima u Srbiji

Prvi elektronski katalog štampanih izdanja u Srbiji je postavljen na internet adresi www.abcsrbija.com/katalog

Pristup katalogu je besplatan i predstavlja važan izvor informacija i resursa za izdavače, oglašivače, agencije za zakup oglasnog prostora, strukovna udruženja, i sve ostale činioce na tržištu štampe.

IREX konkurs se bliži kraju

23. april je poslednji rok do kog je potrebno dostaviti ideju za program podrške „novim medijima“ IREX Srbija, i tako konkurisati za donaciju do 25.000 američkih dolara.

Cilj konkursa je podrška razvoju i demokratizaciji medijske scene u Srbiji, a više detalja i uputstvo za apliciranje je moguće pronaći na sajtu www.irex.rs.

 

IREX_SERBIA_H
Kurir (opet) suspendovan

Bord ABC Srbija je 15. aprila, većinom glasova,  doneo odluku o suspenziji i zamrzavanju članstva izdavača Kurir Info u ABC Srbija, zbog neispunjavanja statutarnih obaveza, odnosno kašnjenja u dostavi informacija o prodaji za izdanja Kurir i Stil i plaćanju članarine. Suspenzija traje do 30. novembra 2010. godine, u kom periodu ovom izdavaču neće biti omogućeno oditovanje nijednog izdanja.

AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Deligradska 24, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 26 44 700, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.30 je poslat na 2882 adrese