Newsletter ABC Srbija

U ovom izdanju - 26/08/2009

• Video oglašavanje stiže u štampu
• Odlični rezultati Amazona
• RTE.ie prima prvi ABCe Unapređeni sertifikat u Irskoj
• Preporuka budućim izdavačima
• Katalog

Video oglašavanje stiže u štampu Odlični rezultati Amazona

Američki magazin Entertainment Weekly namerava da 18. septembra u jedan deo tiraža uključi do sada neviđeni vid oglašavanja – video spotove u štampanim medijima. Naime, tanki ekrani, veličine displeja mobilnog telefona, će biti postavljeni na stranicama ovog šoubiznis časopisa, prikazujući video klipove koji promovišu Pepsi i program TV mreže CBS.

Čip povezan sa ekranom će biti u stanju da prikaže do 40 minuta video materijala, a napajanje će biti ostvareno zahvaljujući malim punjivim baterijama. Priliku da postanu deo istorije oglašavanja dobiće pretplatnici magazina iz Los Anđelesa i Njujorka, kojima će ovi primerci biti poslati.

Internet prodavnica Amazon.com je objavila podatke o poslovanju, zaključno sa 30. junom 2009. godine. Operativni prihod je bio 1.88 milijardi dolara u periodu od 12 meseci, što je znatno povećanje u odnosu na prethodnih 12 meseci (zaključno sa 30. junom 2008.)

Takođe, ukupan promet u drugom kvartalu ove godine je uvećan za 14% (4,65 milijardi dolara u odnosu na 4,06 milijardi dolara u drugom kvartalu 2008. godine.)

RTE.ie prima prvi ABCe Unapređeni sertifikat u Irskoj

RTE, irska nacionalna radio-TV kompanija, i vlasnik najvećeg oditovanog sajta u Irskoj (2.581.443 jedinstvenih posetilaca u maju 2009.), će postati prva medijska kuća u toj zemlji koja će, pored podataka o saobraćaju, objaviti i podatke o profilima posetilaca korišćenjem ABCe unapređenog sertifikata (ABCe Enhanced Certificate). Ovaj sertifikat, podržan od strane JICWEBS (the Joint Industry Committee for Web Standards) će obuhvatiti podatke o saobraćaju oditovane od strane ABCe, i informacije prikupljene prilikom istraživanja na sajtu, sprovedenog istog meseca kada je obavljen i ABCe odit.

Istraživanje je usmereno na prikupljanje demografskih podataka o posetiocima, informacija o njihovom životnom stilu i medijskim navikama, kako bi se stvorila sveobuhvatna slika o publici sajta. ABCe neće oditovati rezultate istraživanja, već će voditi računa da njegova metodologija bude u skladu sa dogovorenim industrijskim standardima.

Preporuka budućim izdavačima

Entuzijasti koji trenutni ekonomski trenutak vide kao odličnu priliku za pokretanje izdavačkog biznisa i lakše pozicioniranje na tržištu štampe, know-how mogu da potraže na sajtu www.magazinelaunch.com. Osnovna misija ove internet lokacije je povezivanje vrhunskih konsultanata sa hiljadama profesionalaca i preduzetnika u ovom poslu.

Portal osmišljen kao pomoć početnicima (i onima koji su malo iskusniji) u izdavaštvu sadrži brojne tekstove, korisne savete o svim najvažnijm aspektima posla (od tajni za uspešan početak do pomoći pri izboru štamparije i menadžmentu tiraža), odgovore na pitanja i studije slučaja.

Katalog

U katalogu možete naći preko 5000 podataka za 298 nacionalnih i regionalnih naslova i 128 lokalnih  izdanja. Katalog sadrži podatke o izdavaču, kontakti (direktor, glavni urednik, adresa, telefoni, faksimil, e-mail adrese) kao i cene oglasnog prostora.

Naslovi su podeljenih po dinamici izlaženja, vrsti izdanja i izdavačima. U katalogu se nalazi 19 dnevnih listova, 95 nedeljnika, 39 dvonedeljnika, 180 mesečnika, 49 dvomesečnika, 27 tromesečnika i 17 polugodišnjaka , godišnjaka i drugih periodičnih izdanja. Katalog ABC Srbije je štampan u 1,000 primeraka, a namenjen je izdavačima, agencijama i oglašivačima, kao i organizacijama koje se bave štampanim medijima u Srbiji.

Preostale primerke ABC Kataloga možete naručiti mejlom na catalog@abcsrbija.com.

Cena

Cena kataloga je 150 dinara po primerku, a moguće je naručiti ga u paketima po:

- 5 komada 750 dinara
- 10 komada 1500 dinara
- 20 komada 3000 dinara

(u cenu nije uračunata poštarina)
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Kneginje Zorke 11b, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 308 93 72; Fax (+381 11) 242 52 04, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.13 je poslat na 2814 adresa