Newsletter ABC Srbija

U ovom izdanju - 29/07/2009

• Novi termin izlaženja Newsletter-a
• Novi direktor ABC Srbija
• Trend i dalje negativan
• Prvi Bluetooth sertifikat u Velikoj Britaniji
• Katalog

Novi termin izlaženja Newsletter-a

U skladu sa zahtevom čitalaca, redovan termin objavljivanja Newsletter-a ABC Srbija je pomeren sa petka na sredu. Tako će ubuduće svi poslovni partneri, saradnici i prijatelji ABC Srbija biti u mogućnosti da svake druge srede u sopstvenoj e-mail pošti pronađu interesantne i korisne informacije iz sveta izdavaštva, novih trendova u medijima, savremenog biznisa i brojnih drugih oblasti.

Novi direktor ABC Srbija

Novi Izvršni direktor ABC Srbija je Milan Kovačević (33), koji je 22. jula ovu dužnost preuzeo od Sergeja Petkovića, koji odlazi na novu dužnost.

Dolaskom Milana Kovačevića, ABC Srbija će značajno ojačati svoju ponudu u Srbiji, ali i regionu - uvođenjem regionalnog sertifikata, koji ABC Srbija priprema u saradnji sa ABC Hrvatska i ABC BiH, ali i intenzivnijim aktivnostima u sferi odita websajtova, digitalnih i elektronskih izdanja. I Milanu Kovačevicu, ali i Sergeju Petkoviću, koji je dao veliki doprinos razvoju ABC Srbija u protekle dve godine, želimo puno uspeha u radu.

Trend i dalje negativan

Opadanje prodatog tiraža štampanih medija nastavljeno je i u maju. Tako je ukupni prosečni broj prodatih primeraka dnevnih listova smanjen za 13% u odnosu na isti mesec prošle godine. Negativan trend je pogodio sve dnevne naslove. Sa druge strane, prodati tiraž nedeljnika je opao za 9%, a u plusu je samo jedno izdanje. Slična je situacija i kod mesečnika, koji su zabeležili „minus“ od 12%, s tim da dva naslova mogu da se pohvale porastom ukupnog prosečnog prodatog tiraža (od kojih je jedan naslov zabeležio simbolično, a drugi značajnije poboljšanje).

Prvi Bluetooth sertifikat u Velikoj Britaniji

Britanski ABC Electronic je izdao prvi sertifikat o oditovanju kampanje sprovedene putem Bluetooth tehnologije. Sertifikat je uručen agenciji Bluepod Media, za kampanju promocije novog filmskog hita kompanije Warner Bros. „Mamurluk u Vegasu”. Kampanja se sastojala u slanju filmskog trejlera mobilnim uređajima putem Bluetooth u periodu od 15. do 21. juna ove godine. Ova aktivnost je merena na pet lokacija u Londonu i sertifikovana od strane ABCe u skladu sa važećim standardima.

Tokom Bluetooth kampanje „Mamurluk u Vegasu“, ABCe je oditovao sledeća tri parametra:

  • Broj Bluetooth uređaja koji su uspešno preuzeli trejler.
  • Ukupan broj preuzimanja trejlera.
  • Ukupan broj Bluetooth uređaja izloženih kampanji.

„Izuzetno nam je drago što je Bluepod Media postala prva agencija za mobilni marketing koja je sprovela blutut odit. Tim činom je pokazala koliku važnost pridaje plasiranju blutut podataka na način koji je merljiv, transparentan i omogućava nezavisnu reviziju”, izjavio je ovim povodom Ričard Fon, izvršni direktor ABCe Velike Britanije, koji je u maju, u organizaciji ABC Srbija i IREXa, odrzao zapa\eno predavanje o novim medijima.

Katalog

U katalogu možete naći preko 5000 podataka za 298 nacionalnih i regionalnih naslova i 128 lokalnih  izdanja. Katalog sadrži podatke o izdavaču, kontakti (direktor, glavni urednik, adresa, telefoni, faksimil, e-mail adrese) kao i cene oglasnog prostora.

Naslovi su podeljenih po dinamici izlaženja, vrsti izdanja i izdavačima. U katalogu se nalazi 19 dnevnih listova, 95 nedeljnika, 39 dvonedeljnika, 180 mesečnika, 49 dvomesečnika, 27 tromesečnika i 17 polugodišnjaka , godišnjaka i drugih periodičnih izdanja. Katalog ABC Srbije je štampan u 1,000 primeraka, a namenjen je izdavačima, agencijama i oglašivačima, kao i organizacijama koje se bave štampanim medijima u Srbiji.

Preostale primerke ABC Kataloga možete naručiti mejlom na catalog@abcsrbija.com.

Cena

Cena kataloga je 150 dinara po primerku, a moguće je naručiti ga u paketima po:

- 5 komada 750 dinara
- 10 komada 1500 dinara
- 20 komada 3000 dinara

(u cenu nije uračunata poštarina)
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Kneginje Zorke 11b, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 308 93 72; Fax (+381 11) 242 52 04, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.11 je poslat na 2712 adresa