Newsletter ABC Srbija

U ovom izdanju - 21/06/2009

• ABCe „odituje“ Vladu Velike Britanije
• POČEO EVROPSKI “TEST ODIT”
• Veb odit u Australiji od polovine juna
• Katalog

ABCe „odituje“ Vladu Velike Britanije

Kancelarija za informisanje (Central Office of Information) Velike Britanije angažovala je ABCe UK da verifikuju informacije vezane za posete web sajtova državne administracije. Svi sajtovi kojima upravlja Vlada Velike Britanije i njene agencije biće oditovani od aprila 2010, a cilj je da se dobiju informacije o broju jedinstvenih korisnika i jedinstvenih poseta, kao i o broju pregledanih strana i dužini poseta sajtova Kancelarije za informisanje Vlade. ABCe odit će biti potrkrepljen kompletnim izveštajem o Internet saobraćaju vezanom za ove sajtove prema industrijskim standardima.

Jerry Wright, izvršni direktor ABC UK, koji je nedavno boravio na evropskoj konferenciji u Beogradu, rekao je:“Drago nam je da ćemo ovim putem i mi i Vlada dati dobar primer, jer će odit obezbediti otvorenost, transparentnost i odgovornost u poslovanju i pokazati da podaci o ostvarenom Internet saobraćaju, ali i podasci o drugim medijima treba da budu potpuno nezavisni i realizovani po industrijskim standardima.“ .

POČEO EVROPSKI “TEST ODIT”

Po zaključcima evropske Konferencije ABC, koja je u maju drzana u Beogradu, ovih dana je započeo “evropski test odit”, koji treba da utvrdi koji se internacionalni naslovi odituju i u kojim zemljama.

Ovaj projekat sprovodi ABC Rumunija, a fukcioniše tako što svaka zemlja dostavlja spisak naslova koji izlaze u toj zemlji I odgovor na pitanje – da li se taj naslov odituje. Cilj je da se potom utvrde pravila i procedure za “globalni evropski ABC sertifikat” Evo primera sa rumunskog trzista i koje internacionalne naslove oni izdaju i odituju. U istoj formi su predati i drue liste, a konacan rezultat ce biti objavljen do septembra.

Veb odit u Australiji od polovine juna

Odit biro Australije, koji obuhvata ABC Australije i CAB, pokrenuo je novi servis koji nudi i objavio ga na proslavi u Nacionalnom muzeju Australije. Novi servis podrazumeva merenje parametera poseta web sajtova, i to pogotovo jedinstvene korisnike, broj poseta strana, sesije, trajanje i frekventnost poseta.

Ova nova usluga je najpre ponuđena postojećim članovima i korisnicima usluge odita štampanih izdanja, od kojih je najviše i potekla potreba za uvođenjem veb odita, a zatim će usluga biti nuđena i van te grupe novim korisnicima. Gordon Towell CEO Odit biroa je rekao da se ne plaši da neće biti dovoljno podataka prilikom ovog merenja i da neće biti pravilne analize podataka, već naprotiv da će vrlo brzo plivati u podacima.

Katalog

U katalogu možete naći preko 5000 podataka za 298 nacionalnih i regionalnih naslova i 128 lokalnih  izdanja. Katalog sadrži podatke o izdavaču, kontakti (direktor, glavni urednik, adresa, telefoni, faksimil, e-mail adrese) kao i cene oglasnog prostora.

Naslovi su podeljenih po dinamici izlaženja, vrsti izdanja i izdavačima. U katalogu se nalazi 19 dnevnih listova, 95 nedeljnika, 39 dvonedeljnika, 180 mesečnika, 49 dvomesečnika, 27 tromesečnika i 17 polugodišnjaka , godišnjaka i drugih periodičnih izdanja. Katalog ABC Srbije je štampan u 1,000 primeraka, a namenjen je izdavačima, agencijama i oglašivačima, kao i organizacijama koje se bave štampanim medijima u Srbiji.

Preostale primerke ABC Kataloga možete naručiti mejlom na catalog@abcsrbija.com.

Cena

Cena kataloga je 150 dinara po primerku, a moguće je naručiti ga u paketima po:

- 5 komada 750 dinara
- 10 komada 1500 dinara
- 20 komada 3000 dinara

(u cenu nije uračunata poštarina)
AUDIT BUREAUX OF CIRCULATION SERBIA
Kneginje Zorke 11b, 11000 Beograd, Srbija
Phone (+381 11) 308 93 72; Fax (+381 11) 242 52 04, e-mail: office@abcsrbija.com; www.abcsrbija.com
Copyright © ABC Srbija, 2009. - ABC newsletter br.10 je poslat na 2712 adresa